today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Γ.Γεωργαντάς: «Πρεσβευτής» της Ελλάδας στο εξωτερικό ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας

«Πρεσβευτή» της Ελλάδας στο εξωτερικό χαρακτήρισε τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας 2022 που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές για μια Γαλάζια-Πράσινη Ιχθυοκαλλιέργεια».

Όπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος κλάδος προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, προς τις αγορές του εξωτερικού, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές και τάσεις του κλάδου, επισημαίνοντας τα επιτυχημένα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

Ο κ. Γεωργαντάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στάθηκε στην «ανάγκη στήριξης της ανθεκτικής, βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση και το σεβασμό στον καταναλωτή».

Μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δρώμενα και παρακολούθησης των διεθνών πρακτικών, όσον αφορά την ευζωία και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αξιοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΕ για την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και τη θάλασσα.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε τη σημασία να υπάρξει σύνδεση των προϊόντων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας με τη βιομηχανία του τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ