today-is-a-good-day
21 C
Athens

Ουκρανία: Επτά άνθρωποι τουφεκίσθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς σε χωριό

Επτά άνθρωποι τουφεκίστηκαν χθες, Τρίτη, από Ρώσους στρατιωτικούς μέσα σε σπίτι ενός χωριού της περιφέρειας της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική γενική εισαγγελία, ενώ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν επίσης σήμερα πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι ρώσοι στρατιωτικοί τουφέκισαν έξι άνδρες και μία γυναίκα στο χωριό Πραβντινέ. Θέλοντας να συγκαλύψουν το έγκλημα, οι εισβολείς προκάλεσαν έκρηξη στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα πτώματα των τουφεκισμένων ανθρώπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική εισαγγελία.

Μέτρα έχουν ληφθεί «για την αναγνώριση των θυμάτων» και για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διευκρινίζει πως άρχισε έρυνα για «παραβιάσεις των νόμων και των εθίμων του πολέμου που συνδέονται με ένα φόνο εκ προμελέτης».

Εξάλλου με σημερινή καταχώρισή τους στο Facebook οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν πως κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο Su-25.

Συνολικά ωστόσο, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει μειώσει τη δραστηριότητά της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ