today-is-a-good-day
36.6 C
Athens

Δ. Κουτσούμπας: Είμαστε περήφανοι που δεν χειροκροτήσαμε το Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ

«Πριν λίγες μέρες, εδώ σ’ αυτήν την αίθουσα, έγιναν τα “επίσημα” αποκαλυπτήρια της κυβέρνησης Ζελένσκι ή πιο σωστά ότι ο Ζελένσκι και το ναζιστικό τάγμα του Αζόφ “πάνε χέρι-χέρι”.

Και όπως συνήθως συμβαίνει σε παρόμοιες εκδηλώσεις, τα αποκαλυπτήρια συνοδεύονται με χειροκροτήματα.

Αυτό ακριβώς κάνατε κύριοι της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Χειροκροτούσατε την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ. Ό,τι και να πείτε, ό,τι και να κάνετε, η εικόνα αυτού του αίσχους θα σας συνοδεύει για πάντα.

Το ίδιο ισχύει και για όσους αποχώρησαν, αφού πρώτα με την παρουσία τους, αλλά και τη στάση τους όλες τις προηγούμενες μέρες, νομιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία ξεπλύματος του Ζελένσκι και μαζί μ’ αυτόν των ναζιστών συνεταίρων του.

Είμαστε περήφανοι γιατί τα έδρανα του ΚΚΕ ήταν άδεια, όταν μιλούσε ο Ζελένσκι και οι ναζί του Αζόφ. Είμαστε περήφανοι γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν χειροκρότησαν μια κυβέρνηση που ευθύνεται και αυτή, μαζί με τη Ρωσία, για το δράμα που ζει ο λαός της Ουκρανίας» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή.

«Δεν πρόκειται ούτε για ατόπημα, ούτε απλά για φιάσκο της κυβέρνησης! Πρόκειται για τη συνειδητή πολιτική επιλογή όλων σας, μόνο και μόνο γιατί αυτήν την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι στηρίζει το ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με το οποίο έχετε όλοι σας στοιχηθεί.

Όπως συνειδητή επιλογή σας είναι η κλιμάκωση της ελληνικής εμπλοκής με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, τη μετακίνηση ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στην Αν. Ευρώπη, σε ΝΑΤΟϊκούς σχηματισμούς, την παράδοση υποδομών της χώρας για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, την επιβολή κυρώσεων προς τη Ρωσία, που τις πληρώνουν τελικά οι λαοί, ενώ τμήματα του κεφαλαίου -όπως οι Έλληνες εφοπλιστές, που θα μεταφέρουν το πανάκριβο αμερικανικό αέριο LNG- θησαυρίζουν» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν θα ασχοληθεί με όλους αυτούς που έτρεξαν να αποχαρακτηρίσουν το τάγμα του Αζόφ από τον ναζιστικό χαρακτήρα του, καθώς «θα μπορούσαν να πάνε και για μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, γιατί κάτι τέτοια επικαλούνταν στο δικαστήριο και οι ναζί χρυσαυγίτες».

«Θα πω, όμως, για όλους εσάς που, για να δικαιολογήσετε τη στάση σας επιμένετε να εκφράζετε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη σας στον Ζελένσκι, γιατί όπως λέτε είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος! Σας έπιασαν δήθεν οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες! Τι δημοκρατία είναι αυτή, με ούτε 1 ούτε 2, αλλά 11 πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός νόμου, ανάμεσά τους και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, ένα κόμμα με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη, του οποίου πολλά στελέχη του βρίσκονται στις φυλακές;» είπε.

«Στηρίζετε, λέτε, τον Ζελένσκι, γιατί είναι ο πρόεδρος μιας χώρας που ο λαός της δέχεται επίθεση. Μάλιστα! Επίθεση ο λαός της Ουκρανίας δέχεται από τη Ρωσία εδώ και ενάμιση μήνα, αλλά δέχεται επίθεση εδώ και χρόνια και τώρα και από την κυβέρνηση Ζελένσκι, που όπως και η προηγούμενη του Ποροσένκο, προέκυψε μετά το πραξικόπημα, με τη συμβολή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Μια κυβέρνηση που έχει στηρίξει κι ενσωματώσει στις δομές του κράτους, του στρατού και της αστυνομίας, ναζιστικές οργανώσεις. Που καταπατά τα δικαιώματά του, όπως κι αυτά των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική» ανέφερε ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με την «ψευδεπίγραφη κριτική ότι τάχα ο Ζελένσκι δεν μίλησε στα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία» επισήμανε ότι «η ΕΕ, η δική σας συμμαχία της δήθεν αλληλεγγύης, έχει σταματήσει να μιλάει για εισβολή και κατοχή, αλλά για μια -γενικά κι αφηρημένα- “ανεπίλυτη σύγκρουση” στην Κύπρο! Τον Ζελένσκι περιμένατε; Τι να πούμε; Ντράπηκε ως κι η ίδια η ντροπή!».

Αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες κυβέρνησης και υπολοίπων κομμάτων «για τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας, για λογαριασμό της αστικής τάξης της, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία».

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε ότι «σχετίζεται με τη σημερινή δημοσιονομική πολιτική, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη για να ανακάμψει και να επανέλθει σε κερδοφορία» και χαρακτήρισε «βολικό» για την κυβέρνηση «να τα ρίχνει όλα στον πόλεμο ο οποίος απλά επιδείνωσε μια ήδη αρνητική κατάσταση».

«Γιατί αν οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα έχουν πάρει την ανηφόρα, είναι γιατί όλοι σας είχατε για ευαγγέλιο την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας, με την “πράσινη μετάβαση”, την απολιγνιτοποίηση, την απαξίωση των εγχώριων πηγών ενέργειας, προς όφελος των κερδών μόνο των μεγάλων ενεργειακών ομίλων» είπε.

«Πραγματική λύση για το λαό είναι τελικά η αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας μας, την οποία προτείνει μόνο το ΚΚΕ. Κι αυτό σημαίνει συνολική, σχεδιασμένη αξιοποίηση του λιγνίτη, των υδρογονανθράκων, της γεωθερμίας, των ΑΠΕ, των υδάτων και άλλων πηγών προς όφελος των λαϊκών αναγκών, για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα”» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σε αντίθεση με εσάς που κριτήριο είναι η αντοχή της καπιταλιστικής οικονομίας, για μας κριτήριο για τις θέσεις και τις προτάσεις μας είναι η αντοχή και οι ανάγκες των εργαζομένων και όχι οι προτεραιότητες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι΄ αυτό διεκδικούμε εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας του εισοδήματος των φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου».

«Αλλά έτσι είναι! Αυτοί είστε!

Για εσάς η οικονομία “αντέχει” τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των λίγων, αλλά όχι την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

“Αντέχει” τις δεκάδες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αλλά όχι μέτρα ενίσχυσης των συστημάτων Υγείας, αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.

“Αντέχει” πολεμικούς εξοπλισμούς-μαμούθ, αλλά όχι την κατάργηση των “πράσινων” φόρων στην ενέργεια, τη γενναία μείωση και το πλαφόν στις τιμές σε βασικά είδη διατροφής, την επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά.

“Αντέχει” ο λαός να πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από 4 δισ. ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και τώρα να πληρώνει την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά “δεν αντέχει” την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές-λαϊκές κατοικίες, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες κά» επισήμανε, τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ