today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Συνεργασία Peugeot Sport – Capgemini για βελτίωση των ψηφιακών εργαλείων του μοντέλου 9X8

Η Peugeot Sport υπέγραψε μια πολυετή συνεργασία με την ειδικευμένη εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη Capgemini για να παράσχει στην ομάδα του προγράμματος FIA World Endurance Championship του Peugeot 9X8 προηγμένα ψηφιακά εργαλεία.

Η Peugeot Sport είναι έτοιμη να επιστρέψει στους αγώνες αντοχής αυτό το καλοκαίρι και θα αξιοποιήσει τα δεδομένα της Capgemini και την τεχνογνωσία σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσει τις επιδόσεις του υβριδικού Hypercar της, τόσο στον προσομοιωτή όσο και στην πίστα.

Η συγκέντρωση της ικανότητας των ψηφιακών εργαλείων της Peugeot Sport και της Capgemini θα επιτρέψει στους μηχανικούς, τους οδηγούς και τους άλλους τεχνικούς της ομάδας να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για το 9X8, ενώ επίσης θα επιταχύνουν και θα ενισχύσουν τις ανταγωνιστικές δυνατότητές του καθώς η ανάπτυξη λογισμικού γίνεται βασικός παράγοντας.

Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη ικανότητα υπολογισμών, οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπληρώσουν το λογισμικό που αναπτύχθηκε για να παρέχει ολοένα και πιο ακριβή διαχείριση ενέργειας από την επιτάχυνση και κατά τη φάση της αναγέννησης. Οι βελτιώσεις αυτές σταδιακά θα περάσουν και στα μελλοντικά μοντέλα μαζικής παραγωγής της μάρκας.

Σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από την Peugeot Sport σε συνεργασία με το Τμήμα Στιλ και Σχεδίασης της Peugeot, το 9X8 διαθέτει μια ριζικά νέα, αποδοτική αεροδυναμική φιλοσοφία, λειτουργεί με 100% ανανεώσιμα καύσιμα και είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες νέας γενιάς, σύμφωνα με τη δέσμευση της μάρκας για καινοτόμο, ολοένα και περισσότερο βιώσιμη κινητικότητα. Οι ακραίες συνθήκες που συναντώνται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικά, και στους αγώνες αντοχής ειδικότερα, χρησιμεύουν ως ένα πολύτιμο εργαστήριο.

Από την αρχή του προγράμματος δοκιμών πίστας του 9X8 τον περασμένο Δεκέμβριο, η μάρκα έχει επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της εξέλιξης του αυτοκινήτου – συμπεριλαμβανομένης της μονάδας μετάδοσης κίνησης και του ηλεκτροκίνητου συστήματος μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ