today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Π.Μαρινάκης: Η πολιτική της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα είναι πραγματικά μια επανάσταση

«Το 2013 έκανα έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος ως δικηγόρος και το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετώπιζα και τα προηγούμενα χρόνια ως ασκούμενος, ήταν οι ουρές. Παντού ουρές και ταλαιπωρία. Και δεν ήταν μόνο ο χρόνος που χάναμε πολίτες και δικηγόροι -αντίστοιχα και σε άλλα επαγγέλματα- αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που δημιουργούνταν. Εκνευρισμός απέναντι στους υπαλλήλους, κοινωνικοί αυτοματισμοί, λεφτά που χάνονταν, αίθουσες δικαστηρίων οι οποίες γέμιζαν χωρίς να υπάρχει καμία σειρά, καμία ροή. Αυτό που βλέπαμε να συμβαίνει στα Δικαστήρια όλης της Ελλάδας, το βλέπαμε να συμβαίνει παντού» είπε ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης στην προσυνεδριακή συζήτηση του Χαλανδρίου υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, είναι πραγματικά μια επανάσταση.

«Είναι αληθινή επανάσταση, όχι σαν αυτές τις «επαναστάσεις» που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη χώρα μας όλες αυτές τις δεκαετίες -τις επαναστάσεις χωρίς αιτία-, από αυτούς που το μόνο που ξέρουν είναι να ταλαιπωρούν τους πολίτες χωρίς ουσιαστικά αιτήματα. Είναι αληθινή επανάσταση και αληθινά προοδευτική πολιτική, όπως είχε πει ο ίδιος ο πρόεδρός μας στην τελευταία σύνοδο της πολιτικής επιτροπής είναι η πραγματική κοινωνική πολιτική» είπε.

Επισήμανε ότι πέραν του ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται λιγότερο, έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και σε κάθε υπηρεσία. «Η νέα ψηφιακή πρόσβαση στις υπηρεσίες αποδεικνύει ένα μεγαλύτερο σεβασμό στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, στα άτομα με αναπηρία, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και στην πραγματικότητα συνδράμει όλους τους υπόλοιπους τομείς του κράτους, την οικονομία, την ανάπτυξη, τις επιχειρήσεις» σημείωσε.

«Αυτό, θεωρώ εγώ και νομίζω και όλοι εμείς στη Νέα Δημοκρατία, ουσιαστική κοινωνική πολιτική» είπε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε «όπως ουσιαστική κοινωνική πολιτική είναι η αξιολόγηση στο δημόσιο, που με θάρρος και γενναιότητα άνοιξε το υπουργείο Εσωτερικών, ο ρόλος των δήμων και των περιφερειών, που έχει επιλέξει να τους δώσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένας ρόλος πιο ενεργός, πιο ουσιαστικός και το κυριότερο με ουσιαστική χρηματοδότηση σε έργα για όλους τους πολίτες».

«Εμείς λοιπόν επιλέγουμε να πάμε από τα λόγια στην πράξη, να κάνουμε την επανάσταση πράξη. Μια επανάσταση προς όφελος όλων των πολιτών» κατέληξε ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ