Θεσσαλονίκη: Σε ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες για το οπαδικό επεισόδιο

ΑΠΕ

Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για το οπαδικό επεισόδιο, με θύμα έναν 26χρονο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα τη Κυριακής, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου) και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Η πρώτη πράξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και οι άλλες δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επεισόδιο φαίνεται να συμμετείχαν 7 με 8 άτομα, τα οποία βγήκαν από τρία οχήματα, πλησίασαν τον 26χρονο κι αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν την τσάντα του με προσωπικά του αντικείμενα. Ο παθών τραυματίστηκε και απευθύνθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Όπως έγινε γνωστό, δράστες και θύμα είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τους τρεις ιδιοκτήτες/χρήστες των παραπάνω αυτοκινήτων και τους συνέλαβαν. Οι συλληφθέντες (21, 26 και 35 ετών) πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και μέχρι τότε κρατούνται.

Οι ίδιοι, κατά πληροφορίες, φαίνεται να κάνουν λόγο για παρεξήγηση.