today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Αμερικανοί γερουσιαστές και Σ.Βούλτεψη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για τις γυναίκες και τα παιδιά της Ουκρανίας

Τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκαν μέλη της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που συνεδρίασε το σαββατοκύριακο στη Βουλή των Ελλήνων.

Συνοδευόμενοι από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη και τον Ειδικό Γραμματέα Εμπλεκομένων Φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνου, οι Αμερικανοί γερουσιαστές συνομίλησαν με τις γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής, για να σωθούν οι ίδιες και τα παιδιά τους – ανάμεσα στα οποία και δίδυμα κοριτσάκια μόλις επτά μηνών.

Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Σ. της Συμμαχίας Αμερικανό γερουσιαστή Τζέραλντ Κόννολυ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων γερουσιαστή Μπρένταν Μπόιλ, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τις φιλοξενούμενες για τις σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφεραν να φθάσουν από το Κίεβο στην Πολωνία και για την αγωνία τους για τους άνδρες τους που πολεμούν στην πατρίδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στις εστίες τους και την ικανοποίησή τους για την φιλοξενία τους στην Ελλάδα.

Στην δεκαμελή αντιπροσωπεία συμμετείχαν και η γενική γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ρουξάντρα Πόπα, ο αναπληρωτής της Χένρικ Μπλίνταλ, ο γραμματέας της αμερικανικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Κόλλιν Ντάβενπορτ, καθώς και άλλα στελέχη της Επιτροπής και της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προξένου της Ουκρανίας Άννας Τισένκο και η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος παρουσίασε στους επιφανείς προσκεκλημένους τους ανθρώπους και τα υπερσύγχρονα συστήματα που η οργάνωση έχει θέσει στην υπηρεσία της προστασίας των παιδιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ