today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Webinar με θέμα «Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Τι έχει γίνει έως σήμερα» στις 11 Απριλίου

Οι εργασίες της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης βρίσκονται πλέον στην τελική τους φάση. Οι τέσσερις Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών έχουν καταθέσει τις συστάσεις τους (συμμετοχή 200 πολιτών σε κάθε μία από όλα τα κράτη μέλη, έπειτα από τυχαία επιλογή), και η Ολομέλεια της Διάσκεψης συζητά για να καταλήξει στις τελικές της συστάσεις (η Ολομέλεια συγκροτείται από εκπροσώπους εθνικών κυβερνήσεων, εθνικούς βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων, των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών και της Κοινωνίας των Πολιτών).

Οι συστάσεις της Ολομέλειας αναμένονται εντός του Μαΐου με πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασης την 9η Μαΐου, «Ημέρα της Ευρώπης». Ακολούθως, τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Συμβούλιο) θα αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως έχουν δεσμευτεί ότι θα πράξουν, για να υλοποιήσουν αυτές τις συστάσεις, το κάθε ένα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ διοργανώνει, τη Δευτέρα, 11 Απριλίου (14:00-16:00) διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Τι έχει γίνει έως σήμερα”, για την πορεία των εργασιών ανά θεματική ενότητα και τις σχετικές συστάσεις που έχουν κατατεθεί και συζητούνται στο πλαίσιο της Διάσκεψης προκειμένου η ΕΕ να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

Συμμετέχουν:

Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για τη Μετανάστευση της Ολομέλειας της Διάσκεψης

Ιωάννης Μπουρνούς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης (Ομάδα: Ευρωπαϊκή Δημοκρατία)

Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης (Ομάδα: Υγεία)

Καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης (Ομάδα: Η Ευρώπη στον κόσμο)

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν ζωντανά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης (Ομάδα: Ευρωπαϊκή Δημοκρατία) και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης, Απόστολος Τζιτζικώστας (Ομάδα: Ευρωπαϊκή Δημοκρατία).

Επίσης, μέσω βιντεο-μηνυμάτων, αποκλειστικά για το ΑΠΕ_ΜΠΕ, παρεμβαίνουν ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης, Λευτέρης Χριστοφόρου (Ομάδα: Παιδεία, Πολιτισμός, Νεολαία, Αθλητισμός), η πρόεδρος της ΚΟ της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόεδρος της Ομάδας «Ισχυρή Οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, θέσεις εργασίας» στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, Ιράτσε Γκαρθία Πέρες και ο ευρωβουλευτής της ΚΟ της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL) και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης (Ομάδα: Αξίες, δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια), Χέλμουτ Σολτζ.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεις ερωτήματα θέτουν μαθητές από τα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και εθελοντές της ομάδας μαζί.eu.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

Δημοσιογραφική αρχισυνταξία και επιμέλεια, Χρυσόστομος Μπίκατζικ

Το webinar “Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Τι έχει γίνει έως σήμερα” που διοργανώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα 11/04 και ώρα 14:00 ώρα Ελλάδας, μπορείτε να το παρακολουθήσετε από:

– Μέσω της εφαρμογής ZOOM (ως απλοί θεατές – Attendees)

https://us06web.zoom.us/j/89365345375

– Μέσω Live Streaming

Στη σελίδα των Webinars των υπηρεσιών Live Services στο site του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

https://www.amna.gr/video-services/544356/Webinars

– Μέσω YouTube

Από το λογαριασμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο YouTube στην διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=XNPspzT7riQ

– Μέσω Facebook

Από το λογαριασμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Facebook στην διεύθυνση:

https://www.facebook.com/events/538383637860870/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A514559016945294%7D%7D]%22%7D

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ