today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το αεροδρόμιο του Ντνίπρο

Χιλιάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου

Ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους στις ουκρανικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντνίπρο, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα αεροδρόμιο και προκαλώντας ενδεχομένως απώλειες.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, περιφερειάρχης του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία), δήλωσε πως διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια μιας εγκατάστασης υποδομών που χτυπήθηκε στην πόλη Ζβονέτσκι και πρόσθεσε πως λεπτομέρειες για θύματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

“Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του εθνικιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το αεροδρόμιο του Ντνίπρο, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο που επλήγη από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς νωρίς σήμερα το πρωί ένα σχολείο και μια πολυκατοικία βομβαρδίστηκαν στο Σιεβιεροντονέτσκ, στην πολιορκημένη περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της.

“Ευτυχώς δεν υπάρχουν απώλειες”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Telegram ο Σέρχι Γκαϊντάι.

Χιλιάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου

Τουλάχιστον 1.200 πτώματα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή του Κιέβου, που είχε εν μέρει καταληφθεί για εβδομάδες από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας Ιρίνα Βενεντίκτοβα στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

“Μέχρι σήμερα, έχουμε 1.222 ανθρώπους που σκοτώθηκαν μόνο στην περιοχή του Κιέβου”, δήλωσε η Ιρίνα Βενεντίκτοβα, μιλώντας στα αγγλικά στη συνέντευξη αυτή όπου έκανε επίσης λόγο για 5.600 έρευνες που έχουν ξεκινήσει για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν σήμερα σε αποχετευτικό αγωγό πρατηρίου καυσίμων σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Κίεβο, κοντά στο χωριό Μπουζόβα το οποίο είχε καταληφθεί από τους Ρώσους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο είδε αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο σημείο να χρησιμοποιούν ένα βυτιοφόρο για να αντλήσουν νερό από το εσωτερικό.

Τα θύματα έμοιαζαν να ήταν ντυμένα με πολιτικά ρούχα, όμως σύμφωνα με τους κατοίκους θα μπορούσαν να ήταν μέλη της άμυνας της περιοχής.

Τέλος, νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε χθες Σάββατο στο Μπουζόβα, χωριό κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο Τάρας Ντίντιτς, κοινοτάρχης στη δημοτική ενότητα Ντίμτριβκα, στην οποία υπάγεται το Μπουζόβα και αρκετά άλλα παρακείμενα χωριά, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό πως τα πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων. Ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, διευκρίνισε.

«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», είπε ο κ. Ντίντιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ