today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γ.Κατρούγκαλος: Στην Ουκρανία με το προεδρείο Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην πόλη Λβίβ της Ουκρανίας βρέθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην οποία συμμετείχε, ως επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ειδικότερα, στην ουκρανική πόλη το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής (Φερχόβνα Ράντα) Ρουσλάν Στεφάντζουκ και Ουκρανούς βουλευτές καθώς και τον δήμαρχο του Λβίβ, ενώ επισκέφθηκαν και κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, Τίνυ Κοξ, επανέλαβε την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης στον ουκρανικό λαό, την απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής και των αγριοτήτων του πολέμου και δήλωσε την ετοιμότητα του Οργανισμού να συμβάλλει στην διερεύνηση των καταγγελιών για εγκλήματα πολέμου.

Στην προσωπική του παρέμβαση προς τον πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής, ο Κατρούγκαλος, αφού επανέλαβε και αυτός την αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον ουκρανικό λαό και την ομογενειακή κοινότητα μας στη Μαριούπολη, επεσήμανε την προφανή αναλογία της αντίθεσης στο διεθνές δίκαιο της ρωσικής εισβολής και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Επίσης ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το θέμα της πρόσφατης απαγόρευσης 11 πολιτικών κομμάτων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, ζητώντας να εξηγηθεί η σκοπιμότητα και συνταγματικότητα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ