today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της Ρ.Πισπιρίγκου

Έρευνα με την μορφή του κατεπείγοντος ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

 

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

 

Η κ. Παπαγεωργακοπουλου ζητά από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να κινηθούν γρήγορα ώστε η ποινική διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα.

 

Στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας έχει προβληματίσει τις αρχές ότι εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, με ειδική αναφορά ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπήρξε και ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

 

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, θα ερευνηθούν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ