Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες διέλυσαν διαδήλωση υπέρ του Κιέβου στην πόλη Ενερχοντάρ

ΑΠΕ

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Ενερχοντάρ, στη νότια Ουκρανία, όταν οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν χρήση οβίδων και βομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν μια διαδήλωση των κατοίκων, σύμφωνα με μια Ουκρανή αξιωματούχο.

«Σήμερα στο Ενερχοντάρ οι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν και πάλι για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο», έγραψε στο Facebook η Λιουντμίνα Ντενισόβα, η οποία είναι αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο. «Οι κατακτητές χρησιμοποίησαν βομβίδες κρότου και άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον των κατοίκων. Τέσσερις άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα», πρόσθεσε.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας από μια πλατεία του Ενερχοντάρ, ενώ γύρω σημειώνονται εκρήξεις και υψώνονται σύννεφα λευκού καπνού.

«Ορισμένοι διαδηλωτές οδηγήθηκαν δια της βίας σε αστυνομικά βανάκια και μεταφέρθηκαν σε άγνωστο σημείο», πρόσθεσε η Ντενίσοβα, κατηγορώντας τις ρωσικές δυνάμεις ότι «τρομοκρατούν τον πληθυσμό» από την ημέρα που κατέλαβαν την πόλη, στις αρχές Μαρτίου.