today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μ.Σχοινάς: Η Ευρώπη είναι σήμερα πιο δυνατή, πιο ενωμένη και πιο αποφασισμένη

«Η Ευρώπη είναι σήμερα πιο δυνατή, πιο ενωμένη και πιο αποφασισμένη», υπογράμμισε σήμερα στην ομιλία του στο Συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, που εξέλεξε ως νέο Πρόεδρο τον Αλμπέρτο Φειχό στη Σεβίλλη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Τόνισε, επίσης, ότι «το καλύτερο όπλο ενάντια στον λαϊκισμό και τα άκρα είναι η καλή πολιτική, αυτή που δημιουργεί εμπιστοσύνη και δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Ευρώπη αναζητά κοινές απαντήσεις και πετυχαίνει να τις βρίσκει, παρά τις μεγάλες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας. «Σε αντίθεση με όλους εκείνους που προέβλεψαν το τέλος της, σήμερα η Ευρώπη είναι πιο δυνατή, πιο ενωμένη και πιο αποφασισμένη», είπε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και σημείωσε ότι «Ο κόσμος έχει αλλάξει. Η ρωσική στρατιωτική επίθεση αποτελεί ένα τεκτονικό ρήγμα στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Όπως ανέφερε, αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η επιβίωση της Ουκρανίας, αλλά και η ασφάλεια της Ευρώπης και η διεθνής τάξη που βασίζεται στον σεβασμό των κανόνων, των αξιών και των αρχών.

Ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ακόμη ότι «γινόμαστε ήδη μάρτυρες της γέννησης μιας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης: Μια Ένωση που επιβεβαιώνει τη στρατιωτική, βιομηχανική και ενεργειακή της κυριαρχία, αντιμετωπίζοντας τη μεγαλύτερη έξοδο προσφύγων που έχει καταγραφεί ποτέ».

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κατέστησε ακόμη σαφές ότι το καλύτερο όπλο ενάντια στον λαϊκισμό και τα άκρα είναι η καλή πολιτική, αυτή που δημιουργεί εμπιστοσύνη και δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στην ομιλία του και στην περίπτωση της Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην πατρίδα μου, τη χειρότερη στιγμή της οικονομικής κρίσης, το μέτωπο του λαϊκισμού δυνάμωσε, εκμεταλλευόμενο τον φόβο των πολιτών. Όταν όμως η Ελλάδα -με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής οικογένειας- βγήκε από τον λήθαργο, το κόμμα μας κυβέρνησε ξανά. Ναι, οι ψήφοι και οι νίκες προέρχονται από την καλή πολιτική. Και οι ψήφοι και οι νίκες είναι πιο δυνατές από τους φόβους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ