today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

O B. Ορμπάν διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 3 Απριλίου

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ινστιτούτου IDEA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 22 έως τις 28 Μαρτίου, το ποσοστό του εκλογικού σώματος που στηρίζει το εθνικιστικό Fidesz του Ορμπάν ανέρχεται στο 41%, συγκριτικά με 40% στις αρχές Μαρτίου, ενώ η εξακομματική αντιπολιτευόμενη συμμαχία βρίσκεται στο 39%, με το ποσοστό της να είναι αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε κατά πέντε μονάδες στο 6%, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Ο Ορμπάν είναι αντιμέτωπος με ένα ενιαίο αντιπολιτευόμενο μέτωπο για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στην εξουσία σε μια σαρωτική εκλογική νίκη το 2010. Ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο Πέτερ Μάρκι-Ζάι, ένας ανεξάρτητος πολιτικός που τώρα είναι δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη νότια Ουγγαρία.

Μεταξύ των ψηφοφόρων που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, το Fidesz έχει άνετο προβάδισμα και προηγείται της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ