today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Για μένα, ο κίνδυνος συνδέεται απολύτως με την αποστολή του αστυνομικού

Το 40% των κατασχεθέντων χρημάτων από ναρκωτικά, διανέμονται στην ΕΛ.ΑΣ.

To 40% των κατασχεθέντων χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών διανέμονται για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, με νομοθετική ρύθμιση, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), στο οποίο παρέστη σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «ζούμε με τον κίνδυνο».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στην δική του αντίληψη η φράση «ζούμε με τον κίνδυνο», αποτελεί την πεμπτουσία του αστυνομικού επαγγέλματος και «συνδέεται απολύτως με την αποστολή του Έλληνα αστυνομικού, με την αποστολή κάθε αστυνομικού οπουδήποτε στον κόσμο». Ο ίδιος αναφέρθηκε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την εκπόνηση μελέτης με χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, αλλά και στην αποδέσμευση 1.500 αστυνομικών από την διανομή δικογράφων, που εξασφαλίζεται με την ψηφιοποίηση που ανακοινώθηκε προχτές.

Σχετικά με την ρύθμιση για την διάθεση του 40% των κατασχεθέντων χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών στην ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Πρόκειται για αίτημα της αστυνομικής κοινότητας πάρα πολλών χρόνων, πρόκειται για ένα ποσό, το όποιο αντιλαμβάνεστε ότι από την δική σας δουλειά εξαρτάται να είναι αξιοσέβαστο. Μιλάμε για ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο θα διατίθεται στην εκπαίδευση στον εξοπλισμό και στην αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ».

Ο υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο των γυναικών και ανδρών της αστυνομίας και στους κινδύνους αλλά και την κοινωνική προσφορά του Σώματος, καθώς και σε διαχρονικά αιτήματα των αστυνομικών που επιλύθηκαν κατά τη διάρκεια της μέχρι στιγμής θητείας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους τους αστυνομικούς» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Είμαι δίπλα σας, και στις καλές, και στις δύσκολες στιγμές. Στήριζα και στηρίζω την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό, γιατί πιστεύω ότι η αποστολή τους είναι κρίσιμη, είναι καθοριστικής σημασίας, τεράστιας προσφοράς στην κοινωνία και οφείλει κανείς να αποδίδει φόρο τιμής εμπράκτως στον Έλληνα αστυνομικό. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας και με την κοινωνία… Μαζί, κάνουμε πράξη την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και στα σύνορά μας, γιατί η ΕΛ.ΑΣ. απέδειξε ότι έχει ένα σπουδαίο εθνικό ρόλο. Μαζί, δίνουμε τη μάχη στις γειτονιές, αυξάνουμε τις νυχτερινές περιπολίες, δώσαμε και δίνουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στον χουλιγκανισμό και στην οπαδική βία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία:

«Χθες, σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ουκρανό ομόλογό μου, τον διαβεβαιώσαμε ότι κάνουμε μια συστηματική δουλειά, ώστε οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται στη χώρα, που ανέρχονται στους 15,5 χιλιάδες, να είναι ασφαλείς. Επίσης, ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα για φιλοξενία παιδιών αστυνομικών από την Ουκρανία. Μόνο δεινά έχει αυτός ο πόλεμος. Ένας άδικος πόλεμος. Ο μόνος δίκαιος πόλεμος είναι όταν αμύνεσαι για την πατρίδα σου. Τότε είναι δίκαιο να πολεμήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ