today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η βασίλισσα Ελισάβετ τιμά τη μνήμη του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση εδώ και πέντε μήνες καθώς παρευρέθηκε μαζί με μέλη της βασιλικής οικογένειας και άλλους αξιωματούχους στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που πέθανε πέρυσι.

Ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, που ήταν στο πλευρό της συζύγου του για πάνω από επτά δεκαετίες, απεβίωσε στην κατοικία τους στον πύργο του Ουίνδσορ πέρυσι τον Απρίλιο, δύο μήνες πριν γίνει 100 ετών.

Μόνο 30 πρόσωπα κατέστη δυνατόν να παρευρεθούν στην κηδεία του λόγω των αυστηρών κανόνων για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η βασίλισσα να καθίσει μόνη της κατά τη διάρκεια της περυσινής σεμνής τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στη σημερινή τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο συμμετείχαν πολύ περισσότερα πρόσωπα, με τη βασίλισσα να παρευρίσκεται μαζί με τον διάδοχό της, τον πρίγκιπα Κάρολο, τον γιο του Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κέιτ, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών τους.

Παρευρέθηκαν επίσης ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι του θανόντος, πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικοί και πάνω από 500 εκπρόσωποι ανθρωπιστικών και άλλων οργανώσεων τις οποίες υποστήριζε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ