today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Heineken αποσύρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της από τη Ρωσία

Η ολλανδική εταιρεία ζυθοποιίας Heineken ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να αποσύρει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της από τη Ρωσία αφού προηγουμένως είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να αναστείλει τις νέες επενδύσεις και τις εξαγωγές στη συγκεκριμένη χώρα αναμένοντας επιβάρυνση 400 εκατομμυρίων ευρώ.

“Καταλήξαμε ότι η ιδιοκτησία της επιχείρησης που έχει η Heineken στη Ρωσία δεν είναι πλέον βιώσιμη στο σημερινό περιβάλλον”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι δεν θα αποκομίσει κέρδη από την όποια μεταβίβαση της ιδιοκτησίας.

Η Heineken, η οποία στη ρωσική αγορά κυκλοφορεί τις μπίρες με την επωνυμία Botsjkarev, Ochota en Tri Medvjedja, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μια “ομαλή μετάβαση” και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να αποφύγει τον κίνδυνο κρατικοποίησης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εγγυηθεί τους μισθούς των 1.800 υπαλλήλων της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει κάνει έκκληση στις πολυεθνικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά μετά την ευρείας κλίμακας στρατιωτική εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα.

Η ανταγωνιστική εταιρεία Carlsberg, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης ζυθοποιίας Baltika, εξακολουθεί να διαθέτει στην αγορά μπίρες της με την επωνυμία Baltika αλλά νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε δηλώσει ότι έχει ξεκινήσει μια στρατηγική αναθεώρηση των επιχειρήσεών της στη χώρα και ότι αναστέλλει την παραγωγή της ομώνυμης μπίρας στη Ρωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ