today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ζ.Ράπτη: Η ψυχική υγεία των εργαζομένων θα υποστηρίζεται με κάθε τρόπο

Για την πορεία του προγράμματος «Κανένας Μόνος στην Πανδημία» και την ανταπόκριση που είχε από ασθενείς και εργαζομένους, ενημερώθηκε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

 

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, ενισχύθηκε η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ασθενών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Για το σκοπό αυτό, κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας, το γραφείο ψυχολόγων του ΚΑΤ ενισχύθηκε με δύο ειδικές θεραπεύτριες προερχόμενες από τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα από τον εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Υγείας ΕΠΑΨΥ. Συνολικά μέσω του προγράμματος έλαβαν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής 50 ιατροί και 80 νοσηλευτές του νοσοκομείου.

 

Η υφυπουργός Υγείας, περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, προήδρευσε σύσκεψης με τη διοίκηση και τους διευθυντές τμημάτων και συναντήθηκε με εκπροσώπους των γιατρών, των εργαζομένων, καθώς και με τις ειδικές θεραπεύτριες του φορέα ΕΠΑΨΥ.

 

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ γιατί μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, με καθημερινή προσπάθεια κρατήσατε το ΕΣΥ όρθιο, προσφέροντας στους ασθενείς κάθε αναγκαία βοήθεια. Η πανδημία μπορεί να εξασθενεί, αλλά οι ψυχικές της επιπτώσεις στους συμπολίτες μας συνεχίζουν να εκδηλώνονται και η αντιμετώπισή τους παραμένει αναγκαία» τόνισε η κυρία Ράπτη απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

 

Υπογράμμισε ότι για το υπουργείο Υγείας η ψυχική υγεία τόσο των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, όσο και των ασθενών, είναι προτεραιότητα.

 

«Η εβδομαδιαία ομαδική συνεδρία για την υποστήριξη των νοσηλευτών με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κυρίως του εργασιακού στρες απέδωσε και για αυτό θα την συνεχίσουμε. Θετικά αποτελέσματα είχαν και οι ατομικές συνεδρίες. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που νύχτα και μέρα έδιναν μάχη για να σώσουν ζωές. Και αυτό είναι ανεξάρτητα από την covid-19. Η ψυχική υγεία των εργαζομένων μας θα υποστηρίζεται με κάθε τρόπο και μέσο από το υπουργείο Υγείας», κατέληξε η κ. Ράπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ