today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Την Κ.Ο. της ΝΔ για θέματα ασφάλειας ενημέρωσε ο υπουργός Τ.Θεοδωρικάκος

Την επέκταση των αιφνιδιαστικών επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., εκτός από την Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρείται αυξημένη εγκληματικότητα, αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων σε τουριστικούς προορισμούς και μια σειρά ζητήματα, ενέργειες και σχέδια που αφορούν στην ασφάλεια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την οποία ενημέρωσε σήμερα για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής συμμετείχαν ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, με γνώμονα το δόγμα «Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού», το οποίο αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές αλλά και σ’ όλη την Ελλάδα, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του εγκλήματος και των νέων σύγχρονων μορφών του αλλά και στο ανθρώπινο προφίλ της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρέθεσε και στοιχεία που δείχνουν τη μείωση της εγκληματικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας κατά μέσο όρο 30%, ενώ ειδική ενότητα στην ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και η επίλυση διαχρονικών αιτημάτων των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τη διαρκή εκπαίδευση των αστυνομικών, την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και την απελευθέρωση σημαντικών δυνάμεων από γραφειοκρατικά πάρεργα, την αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, τις νομοθετικές παρεμβάσεις και επιχειρήσεις για περιορισμό των φαινομένων χουλιγκανισμού, τις ΟΠΠΙ που θα ενισχύσουν την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και την ανανέωση του εξοπλισμού των Αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ