today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα για την επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος 14χρονου

Δέκα άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την άγρια επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, σε βάρος 14χρονου, που είχε σημειωθεί στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, δύο 24ωρα πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη νεαρών ατόμων στο επεισόδιο που προστέθηκαν στους οκτώ οι οποίοι είχαν ταυτοποιηθεί αρχικά από την έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Στο σύνολό τους πρόκειται για άτομα ηλικίας 16 έως 19 ετών (μεταξύ αυτών και δύο αλλοδαποί), και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Τούμπας – Τριανδρίας με την ιδιότητα του υπόπτου.

Η δικογραφία -στην οποία περιλαμβάνεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής που κατέγραψε την επίθεση- αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, όταν οι δράστες επιτέθηκαν απρόκλητα στον 14χρονο και τον ξυλοκόπησαν, προκαλώντας του σωματικές βλάβες στο κεφάλι και το σώμα. Μάλιστα, όπως είχε καταγγείλει το θύμα, όσο δεχόταν τα χτυπήματα τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Χάρη στην επέμβαση υπαλλήλων παρακείμενου ξενοδοχείου που αντιλήφθηκαν το σκηνικό, γλίτωσε τα χειρότερα.

Το θύμα συνοδευόταν από τον 15χρονο αδελφό του, που όμως κατάφερε να ξεφύγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ