today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στη Λισαβόνα τη Δευτέρα ο Ν.Ανδρουλάκης για συνάντηση με τον Α.Κόστα

Τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα, στη Λισαβόνα.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται στις συνομιλίες του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να εστιάσει στις πολιτικές αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι κ.κ. Κόστα και Ανδρουλάκης πρόκειται επίσης να συζητήσουν την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη νέα στρατηγική για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας που θα πρέπει να έχει η ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας και Ψηφιακής Μετάβασης της Πορτογαλίας Pedro Siza Vieira, τον υπουργό Σχεδιασμού Nelson de Sousa, τον υπουργό Υποδομών και Στέγασης Pedro Nuno Santos, την υφυπουργό υπεύθυνη για τη στέγαση Marina Gonçalves, τον υφυπουργό Εξωτερικών, υπεύθυνο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πορτογαλικών επιχειρήσεων Eurico Brilhante Dias, τον υφυπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Francisco André, τον αναπληρωτή γραμματέα του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος José Luís Carneiro και την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Jamila Madeira.

Τον κ. Ανδρουλάκη θα συνοδεύουν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και επικεφαλής της Δεξαμενής Σκέψης «In Social», ο Χάρης Δούκας, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ και γραμματέας Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Γιώργος Καραμανώλης, υπεύθυνος για την Ψηφιοποίηση, η Στεφανία Μουρελάτου, διευθύντρια Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και ο Νικόλας Παπάζογλου, συνεργάτης του προέδρου για ζητήματα κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ