today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Στις Βρυξέλλες ο Μ.Βαρβιτσιώτης για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη, 22 Μαρτίου.

Βασικό θέμα της ατζέντας είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Μαρτίου 2022, στις εργασίες του οποίου ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας, θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενέργειας, οικονομίας, διαχείρισης της πανδημίας COVID-19, καθώς και εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ.

Επίσης, η γαλλική προεδρία θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον επικαιροποιημένο Οδικό Χάρτη για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2022 και θα ενημερώσει σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν ακόμη για τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και για την αναθεώρηση του Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Πολιτικά Κόμματα και τα Ευρωπαϊκά Πολιτικά Ιδρύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ