today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Αίγυπτος: Ο Σίσι θα συναντήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και το διάδοχο του Αμπού Ντάμπι

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ταξίδεψε σήμερα στην Αίγυπτο για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη και θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο ‘Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπήρξε άμεση επίσημη επιβεβαίωση της επίσκεψης ούτε από το Ισραήλ ούτε από την Αίγυπτο.

Και ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν έφθασε σήμερα στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπένετ επεσήμανε αυτό που περιέγραψε ως εντεινόμενη συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, λέγοντας ότι οι στενότεροι δεσμοί θα συντείνουν στην περιφερειακή ασφάλεια. Οι δύο χώρες υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης το 1979.

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με μια νέα απευθείας πτήση μεταξύ του Τελ Αβίβ και του θερέτρου Σαρμ Ελ-Σέιχ στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μπένετ επισκέφθηκε την Αίγυπτο και συζήτησε τις διμερείς σχέσεις, την ασφάλεια και την οικονομία με τον Σίσι, στο πρώτο επίσημο ταξίδι Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα σε μια δεκαετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ