today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα ξεριζώσουμε τη βία από την κοινωνία και τον αθλητισμό

Χρ. Σπίρτζης: Λαϊκισμός δεν είναι να μην θέλεις ρουσφετολογικούς Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες

«Η κυβέρνηση είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δε νομοθέτησε «στο πόδι» αλλά έδειξε αντανακλαστικά, είδε σε ποια θέματα έπρεπε να προβούμε σε περεταίρω νομοθετικές ρυθμίσεις και τις πραγματοποιήσαμε» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την ολοκλήρωση της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της βίας με αφορμή τον αθλητισμό.

 

 

Ο υπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε «λιγότερο λαϊκισμό και περισσότερη επαφή με την πραγματικότητα» και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προετοιμαστεί «γιατί την επόμενη εβδομάδα ερχόμαστε να λύσουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα της ΕΛ.ΑΣ και ελπίζω να βρείτε τη δύναμη και να πείτε ένα μπράβο».

 

 

Απαντώντας σε επικρίσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός ανέφερε πως τα Γραφεία σε όλη την επικράτεια έχουν ασχοληθεί με πάνω από 1.000 υποθέσεις και έχουν σχηματίσει δικογραφίες. Επίσης, ανέφερε πως «ετοιμάζουμε περαιτέρω αναβάθμιση και αυτών των Γραφείων αλλά και τη δημιουργία νέων καθώς έχουμε παρατηρήσει πράγματι αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και ως συνέπεια της πανδημίας».

 

 

Διαβεβαίωσε ότι το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, δεν είναι όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης «κλειστό» και μάλιστα όπως είπε τα μεσάνυχτα του προηγούμενου Σαββάτου το επισκέφθηκε και συζήτησε με τους αστυνομικούς τα προβλήματα. Για αυτό, πρόσθεσε και «οι 1.000 νέοι αστυνομικοί πάνε στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, μια πολιτική που θα συνεχιστεί».

 

 

Επέμεινε ότι οι Ειδικοί Φρουροί που έχουν προσληφθεί κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ συνολικά είναι 3.580 και όχι 4.500 όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επόμενη φορά να αναφέρει τα ακριβή στοιχεία και να μην θέλει να συνεχίζει ένα «κρεσέντο λαϊκισμού». Υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του εγκλήματος είναι μια προσπάθεια του συνόλου της ΕΛΑΣ και όχι μόνο των αστυνομικών τμημάτων αλλά ένας συνδυασμός αστυνομικών υπηρεσιών. Επίσης, στους 3.580 που προσελήφθησαν σημαντικός αριθμός είναι οι Συνοριοφύλακες και αναρωτήθηκε «δεν θέλατε να έχουμε Συνοριακούς Φύλακες και να αφήσουμε τα σύνορα της χώρας ελεύθερα και δεν είναι λαϊκισμός αυτό ;» θυμίζοντας τι έγινε τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021 με την εργαλειοποίηση των μεταναστών από την Τουρκία.

 

 

Κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλούν περί αύξησης της εγκληματικότητας και κατέθεσε στα Πρακτικά στοιχεία της ΕΛΑΣ που καταγράφουν τη μείωση της χαμηλής και μεσαίας εγκληματικότητας.

 

 

Στα σχόλια των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός είπε πως «εάν αυτή η κυβέρνηση δεν είχε φέρει τους δύο πρώτους μήνες της θητείας της, το Νόμο για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης σήμερα δεν θα υπήρχε, γιατί κάνατε μια ακραία ιδεοληπτική πολιτική επιλογή με την απλή αναλογική, για αυτό και έχετε συντριβή στο χώρο των ΟΤΑ».

 

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε «λαϊκισμό» το ερώτημα εάν το κόμμα της αξιωματικής θέλει τους Συνοριοφύλακες λέγοντας πως «προφανώς και θέλει Συνοριοφύλακες, αλλά δεν θέλει ρουσφετολογικούς – Συνοριοφύλακες, εκτός ΑΣΕΠ, εκτός Πανελληνίων Εξετάσεων» αλλά με «χαρτάκια βουλευτών και οργανώσεών σας» και «ανεκπαίδευτους» και αυτό που κάνετε συνολικά στην δημόσια διοίκηση. Δεν θέλουμε είπε να προσλαμβάνονται ρουσφετολογικά Ειδικοί Φρουροί και «μετά να έρχεστε να απολογείστε για ότι ένας Ειδικός Φρουρός βρέθηκε να ήταν σε κύκλωμα ναρκωτικών, ο άλλος σε κύκλωμα βιασμού και τρίτος επειδή δεν είχε εκπαιδευτεί σκότωσε την γυναίκα του κλ.π…». Αναρωτήθηκε γιατί στους Πίνακες Κατάταξης των προσληφθέντων υπάρχει ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκτιμώντας ότι και αυτοί θα προσληφθούν μέχρι τις εκλογές. Για τη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων ζήτησε όχι μόνο οι νέοι αστυνομικοί να πάνε σε αυτά αλλά και να μεταφερθούν όσοι ρουσφετολογικά έχουν διατεθεί αλλού με πρόσθετες αμοιβές καθώς και «να έχετε το δόγμα ότι η βία αντιμετωπίζεται με βία».

 

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν πάει στο σπίτι του να αναρωτηθεί «πόσα ψέματα έχετε πει σήμερα» και πρόσθεσε «εγώ αυτά που είχα να σας πω τα είπα. Άλλα που θα μπορούσα να σας πω δεν σας τα είπα, γιατί έτσι μου αρέσει να συμπεριφέρομαι καθώς είναι θέμα αρχής για μένα και δεν ανακατώνω ούτε συγγενείς, ούτε παραπληροφόρηση, ούτε παραπολιτικά» και «αυτά σας τα επιστρέφω». Θέλησα, είπε ο υπουργός, «να κάνω μια συζήτηση χωρίς λαϊκισμό αλλά βρήκα μικρή ανταπόκριση από εσάς» και προέβλεψε ότι εάν συνεχίσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν θα είναι το δεύτερο κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ