today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συγκέντρωση αγροτών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιούν αγρότες από όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εκπρόσωποι των αγροτών αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, και θα του παρουσιάσουν τα αιτήματα τους.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου «η παραγωγική δραστηριότητα του είναι πλέον πολύ δύσκολη καθώς τα κόστη έχουν αυξηθεί υπέρογκα» και επισήμαναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια για την καλλιέργεια της γης.

 

Τι ζητούν οι αγρότες

 

Οι αγρότες ζητούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων διεκδικούν:

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ