today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η Ολλανδία διπλασιάζει τον στόχο της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι διπλασιάζει τις προβλέψεις της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα έως το 2030, εν μέρει χάρη στον καθορισμό τριών νέων περιοχών στη Βόρεια Θάλασσα όπου θα κατασκευαστούν υπεράκτια αιολικά πάρκα.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό στάδιο στην μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη ενέργεια”, δήλωσε με ικανοποίηση σε ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Ρομπ Γέτεν.

Έως το 2030, η Ολλανδία θέλει επίσης να “παράγει πολύ περισσότερη βιώσιμη ενέργεια ώστε να μην χρειάζεται πλέον να εισάγει άνθρακα, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο από άλλες χώρες όπως η Ρωσία”, υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS.

Η κυβέρνηση καθόρισε τρεις νέες περιοχές για τα αιολικά πάρκα στ΄ανοιχτά της Ολλανδίας και επιβεβαίωσε τον καθορισμό δύο περιοχών που είχαν οριστεί προηγούμενα.

Τα αιολικά πάρκα που θα κατασκευαστούν στις περιοχές αυτές στη θάλασσα θα επιτρέψουν την παραγωγή 10,7 GW πρόσθετης αιολικής ενέργειας έως το 2030, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

“Με αυτές τις πέντε περιοχές, η προβλεπόμενη συνολική δυναμικότητα για την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα διπλασιαστεί για να φθάσει σχεδόν τα 21 γιγαβάτ έως το 2030”, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

“Επιπλέον 10,7 GW αντιπροσωπεύουν τη διπλάσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα ολλανδικά νοικοκυριά”, διευκρίνισε ο Γέτεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα γίνει η “μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030” για την Ολλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ