today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ουκρανία: Ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα επιτρέπεται να φύγουν από τη Μαριούπολη

Επιτρέπεται σε πολιτικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης να φύγουν από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με τον δήμαρχό της, τον Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Περίπου 6.500 ΙΧ αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως καθώς δεν είχε κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός αναγκάστηκαν να βγουν από την πόλη ενώ δεχόταν πυρά, πρόσθεσε.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη δεν λειτούργησε χθες και κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι δεν έπαψε να βομβαρδίζει.

Οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των αμάχων αλλά δεν είναι διατεθειμένες να εκθέσουν τους αμάχους σε κίνδυνο, σε βομβαρδισμούς στους δρόμους, πρόσθεσε. Ωστόσο, όσοι μπορέσουν να φθάσουν ως την Μπερντιάνσκ, 70 χιλιόμετρα δυτικά, θα μεταφερθούν κατόπιν στη Ζαπορίζια, σημείωσε.

Πάντα σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, πάνω από 6.000 κάτοικοι της Μαριούπολης, ανάμεσά τους 2.000 παιδιά, απομακρύνθηκαν από το λιμάνι στρατηγικής σημασίας τις προηγούμενες 24 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ