today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Έ. Αχτσιόγλου: Με ψέματα η κυβέρνηση συνεχίζει να χλευάζει τους Έλληνες

«Η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει, όπως ζητάμε εδώ και μήνες, στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, οδηγεί σε συνθήκες φτωχοποίησης τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι «είναι αποκαλυπτικά για τις συνέπειες των επιλογών του κ. Μητσοτάκη και τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων» και προσέθεσε:

– Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του καθαρού κατώτατου μισθού ξεπέρασε το 14% τον Ιανουάριο του 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

– Η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του μεικτού κατώτατου μισθού ανήλθε σε 12,1%. Η αύξηση κοροϊδία του 2% τον Ιανουάριο περιόρισε μόλις κατά 0,2% την απώλεια της αγοραστικής δύναμης. Δηλαδή χωρίς αυτήν η απώλεια θα ήταν 12,3%.

– Τον Δεκέμβριο η μείωση της αγοραστικής δύναμης του μεικτού κατώτατου μισθού ήταν 10,4% και του καθαρού 12,1%.

Συνεχίζοντας η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως «οι συνέπειες της ακρίβειας και της καθήλωσης του κατώτατου μισθού είναι ακόμα πιο οδυνηρές για εργαζόμενους σε καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Μάλιστα, το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς ο πληθωρισμός από 6,2% τον Ιανουάριο ανέβηκε σε 7,2% τον Φεβρουάριο». Κατέληξε δε αναφέροντας: «Με υπεκφυγές, ψέματα και επιδότηση της αισχροκέρδειας η κυβέρνηση συνεχίζει να χλευάζει τις ανάγκες της κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ