today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Χρ.Σταϊκούρας: Εντός χρονοδιαγράμματος η εξέλιξη των εργασιών για την παραγωγή ελληνικών drones

«Η εξέλιξη των εργασιών είναι συνεπής προς τον συμφωνημένο χρονοπρογραμματισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το πρόγραμμα «Αρχύτας» (παραγωγή ελληνικών drones), προσθέτοντας ότι «οι μικρές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιες από τις εργασίες κατά το β’ τρίμηνο, αναμένεται να καλυφθούν κατά το γ’ τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου».

Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, «στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα στο τέλος Απριλίου, θα έχει ολοκληρωθεί η αρχική σχεδίαση του HUV στην πραγματική του μορφή, με τη δημιουργία μοντέλου υπό κλίμακα. Η δέσμευσή μας ότι οι Έλληνες πολίτες που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα “Αρχύτας” δια του υπουργείου Οικονομικών, θα ενημερώνονται για την εξέλιξη των εργασιών, με πραγματικά στοιχεία, ανά τρίμηνο αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία της εξέλιξης του έργου, ισχύει απολύτως. Η Ελλάδα κάνει τα βήματα που πρέπει».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αρχύτας» έχει στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ