today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Θ.Πλεύρης: Αλχημείες ΣΥΡΙΖΑ για τους θανάτους από covid-19 εκτός ΜΕΘ

Σε απάντηση του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους θανάτους ασθενών covid εκτός ΜΕΘ αναφέρει:

«Από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Το ίδιο κάνει και τώρα με αλχημείες για τους θανάτους από covid-19 εκτός ΜΕΘ. Όλα τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ παρουσιάστηκαν στη Βουλή στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέλεξε να μην έχει ούτε ως ομιλητή τον κ. Πολάκη. Μετά το φιάσκο της επερώτησης από τις απαντήσεις που δόθηκαν, φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης ανέλαβε χρέη τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλή ανάγνωση των πρακτικών παρατίθενται όλες οι απαντήσεις που έδωσα στη Βουλή για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ. Όσον αφορά την αναμονή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ το 12μηνο 03/21- 02/22 ο μέσος όρος αναμονής ήταν 30 ώρες.

Το έγγραφο του ΕΟΔΥ που αναφέρει ο κ. Πολάκης για δήθεν αναμονή 4,7 ημερών αφορά στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ (προφανώς γνωρίζει ότι όποιος εισάγεται στο νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι πρέπει να εισαχθεί αυτομάτως σε ΜΕΘ) και ΟΧΙ στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ. Και τα στοιχεία των θανάτων εκτός ΜΕΘ που αναφέρει είναι τα ίδια που έχω δώσει κι εγώ.

Όλοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που έδωσαν και δίνουν σκληρή μάχη με την πανδημία, γνωρίζουν τις συνθήκες στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη και ότι σε διάρκεια λίγων μηνών έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αδυναμίες δεκαετιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν απέναντι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ