today-is-a-good-day
21 C
Athens

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Ελπίδες ότι η Μόσχα θα στηρίξει μια καλή και σταθερή συμφωνία

Εκτίμηση Λαβρόφ ότι οι συνομιλίες βρίσκονται στην τελική ευθεία

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν έφτασε σήμερα στη Μόσχα και εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψή του αυτή να ωθήσει τη Ρωσία να στηρίξει «μια καλή, σταθερή και ισχυρή πυρηνική συμφωνία», μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ISNA.

Ο Αμιραμπντολαχιάν επεσήμανε ότι η Ρωσία μέχρι στιγμής στήριζε τις συνομιλίες στη Βιέννη για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015, γνωστής και ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του σήμερα πως μια συμφωνία για την αναβίωση του ΚΟΣΔ βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Ο Λαβρόφ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον Αμιραμπντολαχιάν, μετά το πέρας των οποίων οι δύο υπουργοί αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Οι συνομιλίες που διεξάγονται εδώ και 11 μήνες στη Βιέννη για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, αφού η Ρωσία πριν λίγες ημέρες ζήτησε εγγυήσεις ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της για την εισβολής της στην Ουκρανία δεν θα την εμποδίσουν να έχει εμπορικές σχέσεις με το Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ