Ο Ίλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον Πούτιν

ΑΠΕ

Ο ιδρυτής της εταιρείας SpasceX Ίλον Μασκ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλανίιμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία.

Ο Μάσκ έκανε την πρόταση αυτή μέσω Twitter σε τρείς γλώσσες, στα αγγλικά, ουκρανικά και ρωσικά.

«Με αυτό προκαλώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία» έγραψε ο Μασκ.

Επίσης ο Μάσκ με tweet ρωτάει αν ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για αυτή την αναμέτρηση, με ετικέτα στη σελίδα του Ρώσου προέδρου στο Twitter.

Όταν ένας «ακόλουθός» του αμφισβήτησε τις προθέσεις του, ο Μασκ τον διαβεβαίωσε ότι «σοβαρολογεί απολύτως».

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός υποστηρικτής του Πούτιν και λάτρης των πολεμικών τεχνών, συνέστησε πάντως στον Μασκ να μην τα βάζει με τον Ρώσο πρόεδρο επειδή «ανήκουν σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες» βάρους. «Δεν θα ήταν εντός του αθλητικού πνεύματος του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) να αγωνιστεί με έναν αδύναμο αντίπαλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, αντιπροτείνοντας στον επιχειρηματία να πάει για προπόνηση σε κάποιο από τα πολλά αθλητικά κέντρα της Τσετσενίας. «Εδώ θα σου πούμε περισσότερα για τις σκοτεινές αμερικανικές μεθόδους δημοσίων σχέσεων και θα σου μάθουμε πώς να κρατάς τους λογαριασμούς σου στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Θα φύγεις από την Τσετσενία άλλος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο Μασκ είναι συνηθισμένος στις αντιπαραθέσεις στο Twitter, όπου έχει 77 εκατομμύρια «ακολούθους». Τον Φεβρουάριο είχε κατηγορήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (που του επέβαλε διάφορες κυρώσεις) ότι ήθελε να τον φιμώσει. Συνέκρινε επίσης τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ, με αφορμή τα μέτρα που έλαβε η καναδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνέχεια πάντως διέγραψε αυτήν την ανάρτηση.

Ο Μάσκ, όπως έχει γράψει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, έστειλε στην Ουκρανία τα τερματικά της δορυφορικής σύνδεσης Starlink για το ιντερνέτ που δίνουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περίπτωση που παρουσιασθούν προβλήματα με την παραδοσιακή σύνδεση στο ιντερνέτ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου έφθασε στην Ουκρανία η πρώτη παρτίδα των σταθμών Starlink, ενώ η δεύτερη έφθασε στις 9 Μαρτίου.