today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Καλίνινγκραντ: 500 Ρώσοι πεζοναύτες πραγματοποίησαν προγραμματισμένα στρατιωτικά γυμνάσια

Περίπου 500 Ρώσοι πεζοναύτες πραγματοποίησαν προγραμματισμένα γυμνάσια στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας στην Βαλτική Θάλασσα, με ασκήσεις μεταξύ άλλων στην απόκρουση προσγείωσης αλεξιπτωτιστών, ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στόλος της Βαλτικής, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

“Οι μονάδες του Σώματος Πεζοναυτών πραγματοποίησαν ενέργειες άμυνας κατά αλεξιπτωτιστών. Οι στρατιώτες της μονάδας πυροβολικού πυροβόλησαν κατά του αερομεταφερόμενου αποσπάσματος ενός εικονικού εχθρού από αυτοπροωθούμενες μονάδες πυροβολικού Nona”, ανέφερε ο στόλος.

Η μονάδα έκανε επίσης γυμνάσια με επιθετικούς ελιγμούς, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και πυροβολικού.

Το δημοσίευμα του Interfax δεν έκανε καμία αναφορά στη ρωσική ένοπλη εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και έχει αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή, ιδίως στα μέλη του ΝΑΤΟ την Πολωνία και τη Λιθουανία, που χωρίζουν το Καλίνινγκραντ από τον στενό σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ