today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κ.Χατζηδάκης: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους ασφαλισμένους «Μάθε πού ανήκεις»

«Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Μάθε πού ανήκεις», ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίζει έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει» διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στα μαρτύρια που τραβάει ο κόσμος με τον ΕΦΚΑ, είναι και το μπέρδεμα σε σχέση με το ποια είναι πραγματικά η αρμόδια υπηρεσία για το πρόβλημά του. Πιστεύω ότι το λύσαμε με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Μάθε πού ανήκεις», που ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα. Το πρόβλημα εντάθηκε από τη συγχώνευση όλων των Ταμείων στον ΕΦΚΑ και τις σχετικές εσωτερικές ανακατατάξεις, που πρώτα αποφασίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και κατόπιν έμεινε να σκεφτεί κανείς τις επιπτώσεις τους!

Εν πάση περιπτώσει, το παλέψαμε κι αυτό και, αφού ολοκληρώθηκε η εσωτερική αναδιάρθρωση, που προβλεπόταν με ένα Προεδρικό Διάταγμα του Φεβρουαρίου 2019 (υποχρέωση απέναντι στους «θεσμούς»), πλέον, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίζει έγκυρα και εύκολα την αρμόδια Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκει. Μπαίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και, ειδικότερα, στο https://www.efka.gov.gr/mathepouanikeis.php και μπορεί να εντοπίζει πού πρέπει να απευθυνθεί για το αίτημά του, αντί να γυρίζει από κατάστημα σε κατάστημα, διερωτώμενος τι χρωστάει να πληρώνει αυτή την ταλαιπωρία.

Δεν πανηγυρίζω γι’ αυτό. Είναι κάτι οφειλόμενο και αυτονόητο. Το κάναμε και το σημειώνω, για να το ξέρετε!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ