today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Στις ΗΠΑ ο Μ.Βαρβιτσιώτης από 14 έως 18 Μαρτίου

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντήσει την Κάρεν Ντόνφριντ, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις.

Αργότερα την ίδια μέρα, θα απευθύνει χαιρετισμό στο επίσημο δείπνο του 3ου Συνεδρίου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στο πλαίσιο του οποίου θα συζητηθεί θεματική με τίτλο «Η συμμαχία 3+1 της Ανατολικής Μεσογείου: μια θεώρηση των εθνικών κοινοβουλίων» με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου ως ομιλητής με θέμα «Η γεωπολιτική στη Μεσόγειο και η ασφάλεια στην Ευρώπη».

Νωρίτερα το πρωί, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας, που διοργανώνεται από το think tank Center for European Policy Analysis (CEPA) με θέμα «Το μέλλον της Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ-Ευρώπης», με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και στελεχών καταξιωμένων «δεξαμενών σκέψης» και εταιρειών.

Την ίδια μέρα, θα έχει συνάντηση με τη Μόλι Μοντγκόμερι, αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με γερουσιαστές, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και εκπρόσωπους ελληνοαμερικανικών και ομογενειακών ενώσεων.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ (16/3-18/3). Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Αμπντούλα Σαχίντ, την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Λάνα Νουσεϊμπέχ, καθώς και την αναπληρώτρια γενική γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ