today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ζωντανά το αφιέρωμα για τη δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Ξεκίνησε το αφιέρωμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στην προοδευτική, φεμινίστρια δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ (1933-2020) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αφορμή η κυκλοφορία του βιβλίου της «Δικά μου λόγια».

 “Δικά μου λόγια”
Το βιβλίο “Δικά μου Λόγια”, της εμβληματικής Δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ σε συνεργασία με τις Γουέντι Γουίλιαμς και Μαίρη Χάρτνετ, κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications με πρόλογο για την Ελληνική Έκδοση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για μία πνευματώδη, συναρπαστική, σοβαρή και παιγνιώδη ταυτόχρονα συλλογή κειμένων και ομιλιών από μια γυναίκα που άσκησε ισχυρή και μακρόχρονη επίδραση στο δίκαιο, τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων και τη λαϊκή κουλτούρα.

Στο βιβλίο η Δικαστής Γκίνσμπεργκ εκφράζει τις σκέψεις της για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ισότητα των φύλων και τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ως την εβραϊκή ταυτότητα, το δίκαιο και τους δικηγόρους στην όπερα και την αξιοποίηση της συγκριτικής μελέτης ξένων δικαιικών συστημάτων για την ερμηνεία του συντάγματος των ΗΠΑ.

Σε όλη της τη ζωή, η Δικαστής Γκίνσμπεργκ υπήρξε πολύ παραγωγική συγγραφέας και ομιλήτρια. Η επιλογή των κειμένων του βιβλίου έχει γίνει από την ίδια και από τις επίσημες βιογράφους της, Μαίρη Χάρτνετ και Γουέντι Γ. Γουίλιαμς. Η Δικαστής Γκίνσμπεργκ έχει γράψει μία εισαγωγή για το βιβλίο, και οι Χάρτνετ και Γουίλιαμς εισαγωγές για κάθε κεφάλαιο, παρέχοντας το βιογραφικό πλαίσιο και σχόλια που προέρχονται από εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχουν πάρει. Το βιβλίο είναι μία συναρπαστική ματιά στη ζωή μιας γυναίκας που έχει επηρεάσει όσο λίγες την αμερικανική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ