today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Η ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας

Με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποιήθηκε η πολιτική ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Ασφάλεια, η πρώτη προτεραιότητα».

Στην ακαδημία, την οποία συντόνισε ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, παρών ήταν ο γραμματέας οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, και συμμετείχαν πρόεδροι ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, αλλά και μέλη της πολιτικής επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία έννομης τάξης, αναδιαμορφώνοντας και ενισχύοντας τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας. Όπως είπε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ενισχύσει τις γειτονιές με τις ομάδες ΔΡΑΣΗ και ΔΙ.ΑΣ., με νέους ένστολους και επιχειρήσεις σε εστίες παραβατικότητας, έχει ενεργοποιήσει το τμήμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και βελτίωσε τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας στις φυλακές. Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν οι υλικοτεχνικές υποδομές της ελληνικής αστυνομίας, προωθείται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και ενισχύθηκε η τροχαία αστυνόμευσης για να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους, ενδυναμώθηκε η συνοριοφυλακή και στον Έβρο και έχει πλέον ολοκληρωθεί φράχτης μήκος 37 χιλιομέτρων.

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε: «Θέλω να καλωσορίσω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή του παρουσία στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο. Μαζί δώσαμε μια μεγάλη μάχη το 2019 και νιώθω υπερήφανος που όλα όσα σχεδιάσαμε προεκλογικά παίρνουν σάρκα και οστά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο υπουργός βρίσκεται εδώ για να μιλήσει για την ασφάλεια των πολιτών, ένα από τα πιο θεμελιώδη ζητήματα και μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Προϋπόθεση για την ελευθερία και τη δημοκρατία είναι η ασφάλεια. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς αστερίσκους, αλλά και χωρίς υπερβάσεις από τα όργανα του νόμου και αυτό ακριβώς είναι που γίνεται πραγματικότητα επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης. Έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες της προσπάθειας της αντιπολίτευσης να λαϊκίσει σε αυτό το πεδίο και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις περί αστυνομοκρατίας, απομονώνοντας μεμονωμένα -και καταδικαστέα- περιστατικά. Εδώ και τρεις μήνες που έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση του γραμματέα του κόμματος επισκεπτόμαστε συχνά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αττική και την περιφέρεια και βλέπουμε από πρώτο χέρι τους αστυνομικούς να κάνουν αδιάλειπτα το καθήκον τους και θέλω να πω ξανά σε όλα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις υπηρεσίες τους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο, η ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού». Εργαζόμαστε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα σε όλα τα μέτωπα αντιμετώπισης της βίας και του εγκλήματος. Στις γειτονιές, δίπλα στους πολίτες, στην συντριβή του χουλιγκανισμού, στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και του διαδικτυακού εγκλήματος, στην ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών στα ΑΕΙ, στον φραγμό στην παράνομη μετανάστευση, παντού σε όλους τους τομείς σε όλη τη χώρα. Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας, βάζουμε τέλος στα γραφειοκρατικά πάρεργα και ψηφιοποιούμε σημαντικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση, οικοδομούμε μια αστυνομία ανθρώπινη, σύγχρονη, αποτελεσματική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ