today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Ντ.Κουλέμπα: Έτοιμη η Ουκρανία να διαπραγματευτεί, αλλά όχι να παραδοθεί

Απρόθυμος ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία

Η Ουκρανία ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί για τον τερματισμό του πολέμου, τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, αλλά δεν θα παραδοθεί, ούτε θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ακομμάτιστη, μη κερδοσκοπική οργάνωση Renew Democracy Initiative, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι θα σώζονταν ζωές αμάχων, εάν η Ουκρανία είχε μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα επιθετικά αεροσκάφη για να καταστρέψει μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Πρόεδρος της Renew Democracy Initiative είναι ο Ρώσος τέως παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά την οποία δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, όπως είπε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Μακρόν και Σολτς επανέλαβαν την έκκλησή τους για την άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την πλήρη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ