Ηράκλειο: Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου

ΑΠΕ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη με τις έντονες χιονοπτώσεις να έχουν ντύσει -και πάλι- στα λευκά τα ορεινά του νησιού. Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, ξεπερνάει τα 25 εκατοστά μέσα στα χωριά, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στο χωριό Άγιος Γεώργιος, όπου διακόπηκε η παροχή ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο υδράργυρος έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτήν την ώρα φτάνει τους -1.

Για την πρόσβαση στο οροπέδιο Λασιθίου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η χρήση αλυσίδων επιβάλλεται και σε άλλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα, δυσκολίες εντοπίζονται στις μετακινήσεις στην Κερά, τις Γωνιές και τον δρόμο προς Ανώγεια.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, έκλεισε τμήμα του δρόμου που οδηγεί στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας, καθώς υπήρξε παγετός, αλλά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Από την Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου συνιστάται στους πολίτες των ορεινών και ημιορεινών περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.