today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Μειώθηκαν κατά 5% οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα

Παρά τις εξαγγελίες των εταιριών και τις δηλώσεις  κατά τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton μειώθηκε το 2022 στην Ελλάδα κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες -στο 28% έναντι 33% το 2021- το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, παραμένοντας ωστόσο στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Παράλληλα, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δεν απασχολούν καμία γυναίκα σε ανώτερη διοικητική θέση αυξήθηκε στο 22% έναντι 13% το προηγούμενο έτος, αναφέρει η παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton με τίτλο «Γυναικείο Επιχειρείν 2022: Αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία».

Σε αντίθεση με την ελληνική πραγματικότητα, το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, παγκοσμίως, αυξήθηκε στο 32%, σε σύγκριση με 31% το προηγούμενο έτος, ενώ παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο έτος πάνω από το ορόσημο του 30% – την ελάχιστη εκπροσώπηση για να σημειωθεί αλλαγή στη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ωστόσο, ενθαρρυντικό για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε θέσεις CEO και Managing Director ανέρχεται στο 16%, έναντι 11% το προηγούμενο έτος, επιστρέφοντας κοντά στα επίπεδα που είχε κινηθεί το 2020 (17%). Επιπλέον, το ποσοστό γυναικών σε θέσεις CFO κατέγραψε άνοδο 4% στο 36% έναντι 32% το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ