today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπεία κομμάτων ομογενών από την Αλβανία, αποτελούμενη από τον Βασίλη Κάγιο, πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», τον Ευάγγελο Ντούλες, πρόεδρο του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και τον Γιώργο Τζομάκα, αντιπρόεδρο της «Ομόνοιας». Στην συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της «Ομόνοιας» και του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ και ανέπτυξαν τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ιδιαίτερα ανέδειξαν τα αιτήματα για τη χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, το περιουσιακό, τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τη χορήγηση της εθνικής σύνταξης, χωρίς διακρίσεις από τους άλλους εργαζόμενους, την καταβολή του επιδόματος για τους υπερήλικες».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ «στηρίζει τα αιτήματα της ελληνικής μειονότητας και θα τα αναδείξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, με παρεμβάσεις στη Βουλή και τα αρμόδια υπουργεία».

Συγκεκριμένα, ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε «στη στήριξη των αιτημάτων για την αναγνώριση της μειονότητας χωρίς ποσοστώσεις και περιορισμούς, τη χρήση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία, την κατοχύρωση της περιουσίας των ομογενών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο όνομα της προώθησης των “στρατηγικών επενδύσεων”». Αναφέρθηκε, επίσης, στη θέση του ΚΚΕ «για την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και ιδιαίτερα του άρθρου 7, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης τη διαμονή επί 40 χρόνια στην Ελλάδα» και τόνισε την ανάγκη της άμεσης ικανοποίησης του αιτήματος της καταβολής της εθνικής σύνταξης χωρίς διακρίσεις και περικοπές, όπως και της καταβολής του επιδόματος για τους υπερήλικες, ομογενείς από την Αλβανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ