today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βατικανό: Καταδικάζει τον ρωσικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου παίδων της Μαριούπολης

Με δηλώσεις του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o πρωθυπουργός του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, καταδίκασε τον ρωσικό βομβαρδισμό του παιδιατρικού νοσοκομείου της Μαριούπολης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέφερε το αίτημα του πάπα Φραγκίσκου υπέρ του σεβασμού του άμαχου πληθυσμού και της εφαρμογής των δεσμεύσεων υπέρ των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, ο οποίος συντάχθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο καρδινάλιος Παρολίν τόνισε ότι «κινδυνεύουν να συμβάλουν στην κορύφωση της έντασης».

Ανέφερε, δε, ότι η Αγία Έδρα έχει εκφράσει την ειλικρινή και ουσιαστική της διάθεση να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης και ότι οι σχετικές αποφάσεις, τώρα, θα πρέπει να ληφθούν από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

«Δεν διακρίνω μια θετική διάθεση υπέρ της διαπραγμάτευσης. Αν κάτι δεν αλλάξει, ο πόλεμος δεν μπορεί να σταματήσει», υπογράμμισε ο Πιέτρο Παρολίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ