today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ζελένσκι: Η «αποναζιστικοποίηση» που κήρυξε ο Πούτιν είναι καθαρός ναζισμός

Η λεγόμενη «αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού λαού, υπό την κάλυψη της οποίας ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, άρχισε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας είναι καθαρός ναζισμός, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Η αποναζιστικοποίηση σ’ αυτήν την περίπτωση είναι καθαρός ναζισμός, εξόντωση του ουκρανικού έθνους. Αυτό συνέβη την δεκαετία του 1940 στην Γερμανία. ‘Αποναζιστικοποίησαν’ τους Εβραίους. Οι Ρώσοι κάνουν το ίδιο τώρα. Είμαι σοκαρισμένος. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στο σημερινό κόσμο μπορούν να γίνουν τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι η αποναζιστικοποίηση στην ιστορία άρχισε πολλές φορές και τελείωνε πολύ άσχημα.

«Για μερικές χώρες τελείωνε με τέτοιο τρόπο, που οι χώρες αυτές τρόμαξαν με το τι έκαναν. Άλλες χώρες άρχιζαν να «εκκαθαρίζουν» τον κόσμο από το ένα ή το άλλο έθνος, ενώ άλλες λυπόντουσαν που δεν είχαν παρέμβει για να υπερασπιστούν άλλα έθνη».

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατέληξε λέγοντας ότι στον σημερινό κόσμο, που κατοικείται από διάφορα έθνη, υπάρχει παρόλα αυτά ένα έθνος που είναι «το έθνος των ανθρώπων».

Επανειλημμένα ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι Ουκρανοί δεν θα συγχωρήσουν τους Ρώσους κατακτητές για τα εκατοντάδες θύματα και δεινά που προκάλεσαν στην γη μας, ενώ είχε πει ότι στην ουκρανική μας σημαία «δεν υπάρχει αίμα, δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν μαύρα στίγματα, δεν υπάρχει και ποτέ δεν θα υπάρξει καμία σβάστικα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ