today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Μπαράζ επαφών Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης διεκδικεί σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με μπαράζ επαφών που πραγματοποιεί από χθες με μέλη της ευρωομάδας των σοσιαλιστών.

Από το βήμα της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ευρωκοινοβουλίου, στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος Επίτροπος, Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα λήψης αποφάσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών ενέργειας και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζήτησε μεταξύ άλλων, την επιβολή πλαφόν στην τιμή της ενέργειας για να περιοριστούν οι συνέπειες των αυξήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο που υφίστανται οι καταναλωτές, τη ρύθμιση της αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων στα δίκτυα και τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των Κρατών Μελών και ιδιαίτερα της Ελλάδας που είναι σχετικά ενεργειακά απομονωμένη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, τέλος, ζήτησε στοχευμένα μέτρα ώστε, ιδιαίτερα, οι πιο ευάλωτοι να μπορούν να παράγουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν μέσα από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έβαλε στο τραπέζι και το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας.

Αγγελική Λάζου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ