today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Α.Μ.Ασημακοπούλου: Καθήκον μας να αφιερώσουμε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες της Ουκρανίας

«Ας αφιερώσουμε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της Ουκρανίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού για τον αγώνα που δίνουν», παρότρυνε τους συναδέλφους της η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. «Είναι το ελάχιστο καθήκον μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Στις γυναίκες της Ουκρανίας που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες και παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια» και «που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους, αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους με το φόβο να σφίγγει την ψυχή τους», όπως είπε. Στις γυναίκες της Ουκρανίας «που μαζί με τους άντρες, πήραν τα όπλα και μπήκαν στη μάχη, για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, την ελευθερία τους και το βιός τους» και «ενωμένες σαν γροθιά φτιάχνουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και μπαίνουν μπροστά στα ρωσικά άρματα, αποφασισμένες να αντισταθούν».

«Στις γυναίκες της Ουκρανίας που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου ξανά και ξανά και δεν λύγισαν, όπως η Valentina losifovna Romanova, που γνώρισε τον πόλεμο το 1941, έχασε τους Εβραίους συγγενείς της στο Babyn Yar και τώρα ορθώνει το ανάστημά της στον Πούτιν, απαιτώντας να απομακρύνει τα στρατεύματά του», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ