today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Ρωσία ζητά επαρκή προστασία των διπλωματικών αντιπροσωπειών της στη Γαλλία

Οι Ρωσία ζήτησε σήμερα να παρασχεθεί «επαρκής» προστασία στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι έγινε μια «επίθεση» με βόμβα μολότοφ σε ένα από τα πολιτιστικά κέντρα της στο Παρίσι, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Ρωσικό Σπίτι Επιστημών και Πολιτισμού, στα δυτικά προάστια του Παρισιού, δέχτηκε επίθεση τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα με «εμπρηστικό μηχανισμό» ο οποίος έσκασε στα κάγκελα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή. Οι αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, αφού ενημερώθηκαν από τον φύλακα ασφαλείας του κτιρίου, βρήκαν «κομμάτια γυαλιού και ενός υγρού» στο έδαφος ενώ μια διαφημιστική αφίσα είχε «ελαφρώς μαυρίσει και λιώσει».

«Απαιτούμε από τις γαλλικές αρχές να εγγυηθούν την επαρκή ασφάλεια των επίσημων αντιπροσωπειών μας» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο Twitter. Το μήνυμά της συνοδεύεται από ένα βίντεο του συμβάντος, τραβηγμένο όπως υποστηρίζει από κάμερα ασφαλείας.

«Οι ρωσικές αντιπροσωπείες στην Ουκρανία στοχοθετούνταν συχνά από τέτοιου είδους επιθέσεις πριν από το 2022 (…) επομένως μην μας λέτε ότι τέτοιες εξτρεμιστικές ενέργειες είναι η έκφραση ενός ‘δίκαιου θυμού’ λόγω της ειδικής ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», συνέχισε.

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για το επεισόδιο.

Στον ιστότοπο του «Ρωσικού Σπιτιού» αναφέρεται ότι οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες αναβάλλονται «για διοικητικούς λόγους» καθώς το κτίριο θα παραμείνει «προσωρινά κλειστό». Στη σελίδα του στο Facebook επίσης καταγγέλλει τα “fake news” της Δύσης όσον αφορά την κάλυψη του πολέμου και τις «ρωσοφοβικές επιθέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ