today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Υπ. Παιδείας: Μνημόνιο συνεργασίας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και των γενοκτονιών

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του διευθυντή του Γαλλικού Ιδρύματος Mémorial de la Shoah, Jacques Fredj, του προέδρου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Μάκη Μάτσα και της προέδρου του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, Άννας Μισσιριάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στόχος του μνημονίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι «να ενισχύσει και να θέσει σε σταθερή βάση την υλοποίηση δραστηριοτήτων και σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές με κεντρικό άξονα τις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα».

Η κ. Κεραμέως, κατά την υπογραφή του μνημονίου, τόνισε «τη σημασία που αποδίδει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα και τις γενοκτονίες, ιδιαίτερα σε μία εποχή που βλέπουμε, δυστυχώς, να ξεσπούν πολεμικές συρράξεις σε ευρωπαϊκά εδάφη, ξυπνώντας μνήμες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας». Επίσης, αναφέρθηκε «στην επιτυχή ολοκλήρωση της προεδρίας της Ελλάδας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ