today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας

Ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, τη δεύτερη παραίτηση ανώτατου αξιωματούχου μέσα σε ένα χρόνο εν μέσω πίεσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μίκσταϊν, μέλος του κόμματος των Πρασίνων, μικρότερος εταίρος των συντηρητικών του καγκελαρίου Καρλ Νεχάμερ, αντικατέστησε τον Απρίλιο τον Ρούντολφ Άνσομπερ, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω εξάντλησης.

«Έχω αισθανθεί τους τελευταίους μήνες πόσο σκληρά ήταν όλα αυτά», δήλωσε στην εφημερίδα Oesterreich, προσθέτοντας ότι δεχόταν απειλές και δεν ότι δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του χωρίς αστυνομική προστασία.

Ο αρχηγός των Πρασίνων και αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ δήλωσε ότι θα πρότεινε τον Γιοχάνες Ράουτς, έναν αξιωματούχο από την επαρχία Φόραρλμπεργκ, ως νέο υπουργό Υγείας.

Η Αυστρία, η οποία εξόργισε χιλιάδες πολίτες με την ψήφιση νόμου που κατέστησε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, σχεδιάζει να άρει τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς της πανδημίας έως τις 5 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ