today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Χ.Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει με μένος την επιθετική της στάση κατά της Τουρκίας

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέροντας πως η Ελλάδα και ειδικά ορισμένοι πολιτικοί διαστρεβλώνουν σκόπιμα τα γεγονότα και συνεχίζουν μια επιθετική ρητορική κατά της Άγκυρας κλιμακώνοντας τις εντάσεις.

Αν και εκδηλώνουμε πάντα τις  καλές μας προθέσεις για συνομιλίες, διάλογο, ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, ειδικά η γειτονική μας Ελλάδα και ειδικά ορισμένοι πολιτικοί διαστρεβλώνουν σκόπιμα τα γεγονότα και συνεχίζουν μια επιθετική ρητορική κατά της Τουρκίας, και κατά συνέπεια κλιμακώνουν τις εντάσεις.

Ο κ. Ακάρ ανέφερε ακόμα πως η Ελλάδα συνεχίζει την επιθετική της στάση με ένα μένος, ενώ προσπαθεί ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία για να  επιτεθεί στην  Τουρκία.

Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για σχέσεις  καλής γειτονίας και εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ,  ολοι βλέπουν  ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους της Ελλάδαςενάντια σ’ αυτές μας τις προθέσεις  είναι εξαιρετικά λανθασμένες, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Ακάρ τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί τη στάση της επίμονα και με πείσμα.

“Με κάθε ευκαιρία καλούμε την Ελλάδα, που αποφεύγει τον διάλογο και τη συναντήσεις και εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι περιμένουμε την αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ