today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ο Βαρουφάκης καλεί Τσίπρα και Κουτσούμπα για κοινές αντιπολεμικές δράσεις

Επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα και στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα απέστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας σε συντονισμό των αντιπολεμικών δράσεων μεταξύ των τριών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει πως «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας θέτει προ δύο αλληλένδετων ευθυνών»: «Να υπεραμυνθούμε ενός λαού που δέχεται την βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του καθεστώτος Πούτιν» και «να αποτρέψουμε την απειλή για την Ελλάδα που φέρνει η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ».

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνει τον συντονισμό των αντιπολεμικών δράσεων σε «διττή κατεύθυνση»: «’Αμεσος τερματισμός του πολέμου και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας που θα επιτρέψει στον λαό της χώρας να ζει ελεύθερος σε μια Ανεξάρτητη, Ουδέτερη, Δημοκρατική Ουκρανία» και «απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα, οι οποίες καθιστούν τη χώρα και τον λαό μας στόχο ξένων δυνάμεων, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην άμυνα της χώρας από πραγματικές εξωτερικές απειλές».

«Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να συντονίσουμε τις δράσεις μας με γνώμονα το διεθνιστικό μας καθήκον υπέρ του λαού της Ουκρανίας, υπέρ όλων των λαών της Ευρώπης και, βέβαια, υπέρ της ασφάλειας του λαού μας. Ένας τέτοιος συντονισμός θα βρει -πιστεύω- μεγάλη ανταπόκριση στον προοδευτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας», καταλήγει η επιστολή του Γ. Βαρουφάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ